top of page

Har du smerter i nakken, er der hjælp at få!


Det kan ødelægge en ellers god dag, når nakkemusklerne strammer til, det gør ondt og du dårligt kan bevæge hovedet. Her kan du læse lidt om hvordan hold i nakken opstår, hvad du selv kan gøre ved det, og hvordan massage kan hjælpe dig.

Hold i nakken kan opstå af flere årsager.

  • Pludseligt opstået skade

  • Forkert eller uheldig sovestilling

  • Træk og kulde

  • Spændinger opbygget over længere tid

  • Slidgigt og piskesmæld

  • Overanstrengelse f.eks. i forbindelse med træning

Der er selvfølgelig flere årsager til hold i nakken, men disse er nogle af dem vi oftest støder på.

Forebyg og kurer hold i nakken.

Har du fået hold i nakken er det selvfølgeligt vigtigt at du finder ud af, om det er en skade, sygdom eller blot spændinger i muskulaturen, der forårsager symptomerne. Er det meget slemt eller er det noget du ofte døjer med, kan det være en ide at opsøge en læge, før du beslutter dig for en behandling. Hvis vi ser bort fra muligheden for, at du har en skade der skal hele, kronisk sygdom eller anden lidelse, så må det nødvendigvis være spændte muskler, der er den primære årsag til dit nakkehold.

Ofte når man har myoser eller spændte muskler, kan det være en hjælp at få gennemvarmet muskulaturen og holde den varm.

Massage

Alt efter hvad årsagen er, så kan det være enten dybdegående sportsmassage og triggerpunktsmassage der skal til, og andre gange lidt blidere mere afslappende massage. Er det affaldsstofophobninger og almindelige nakke/skulderspændinger, der er problemet vælger jeg sportsmassage, og er det min slidgigt eller stress så vælger jeg selv lidt blidere massage og bindevævsmassage.

  • Øvelser. En rigtigt god måde at få muskulaturen løsnet og varm på er ved at lave lidt træning. Det skal ikke være for hårdt, men aktivere muskulatur i skuldre, øvre ryg samt nakke, det kan være boksetræning med 50-70% intensitet, øvelser med elastik, eller rolig yoga og afspænding.

  • Hvis du styrketræner, er det vigtigt, du ikke belaster så meget, at du spænder op i trapezius og nakke. Det samme gælder løb. Løb kan være godt mod hold i nakken, men hører du til dem der spænder op i skuldrene når du løber kan det ikke anbefales.

Sådan behandler vi hold i nakken!

Når vi masserer for hold i nakken, arbejder vi i dybden med den muskulatur, der er spændt op. Når der skabes god varme, blodcirkulation og smidighed i vævet, lindrer det typisk. Når du så også begynder at kunne have mere bevægelse uden at spænde, er du hjulpet godt på vej.

Triggerpunktsmassagen hjælper også rigtigt godt imod hold i nakken. Når triggerpunkterne bliver behandlet har det en god effekt på de områder der er involveret.

Som du kan se på billedet, går der mange nerver til og fra nakken, og det er derfor vigtigt at få løsnet op for den muskulatur der klemmer på nerverne.

Dvs. at behandle hold i nakken i lige så høj grad handler om at massere den omkringliggende muskulatur som det gælder om at massere selve nakken.

Sommerhilsner fra

Dorthe

Featured Posts
Follow Us
  • Facebook Basic Square
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Ingen tags endnu.
bottom of page